info
Fektessen be felelősségteljesen! Fektessen be felelősségteljesen!Fektessen be felelősségteljesen!A különbözeten alapuló ügyletek (CFD-k) komplex pénzügyi eszközök, és a befektetett tőke gyors elvesztésének a kockázatát hordozzák magukban a tőkeáttétel miatt. A lakossági befektetők 76.14%-a veszít a befektetéssel, amikor az FxPro által kínált CFD-kkel és különbözeti spekulációkkal kereskedik. Kérem, győződjön meg arról, hogy megértette a CFD-k működését és vállalhatja-e a kockázatot, hogy akár a teljes befektetett vagyonát is elveszítheti!A különbözeten alapuló ügyletek (CFD-k) és különbözeti spekulációk komplex pénzügyi eszközök, és a befektetett tőke gyors elvesztésének a kockázatát hordozzák magukban a tőkeáttétel miatt. A lakossági befektetők 79.83%-a veszít a befektetéssel, amikor az FxPro által kínált CFD-kkel és különbözeti spekulációkkal kereskedik. Kérem, győződjön meg arról, hogy megértette a CFD-k és különbözeti spekulációk működését és vállalhatja-e a magas kockázatot, hogy akár a teljes befektetett vagyonát is elveszítheti!
Fektessen be felelősségteljesen: A CFD-kkel való kereskedés komoly kockázatot hordoz magában.
FxPro Segélyközpont - szószedet

Parabolic SAR (undefined)

Parabolikus stop és forduló indikátornak is nevezik. A Parabolic SAR egy J. Welles Wilder Jr. által kifejlesztett technikai indikátor. Arra használják, hogy egy tendáló piacon meghatározzák a belépési és kilépési pontokat, továbbá, hogy beállítsák az effektív csúszó veszteségvágási paramétereket. A parabolikus SAR indikátort egy pontsorozattal ábrázolják az aktuális piaci ár felett vagy alatt. Az indikátor értelmezésének legegyszerűbb módja az, hogy ha az ár a parabolic SAR alatt van, akkor az eladás a kedvező, míg ha az ár felette van, akkor a vásárlás a kedvező.

Az indikátor kiszámítja a következő periódus értékét úgy, hogy az aktuális periódus értékét hozzáadja egy gyorsító faktorhoz (tipikusan 0.02-nél veszi fel az értéket és további 0.02-vel növekszik minden lépésben egészen addig, míg egy szélsőségesen magas és alacsony pontot nem ér el), amit megszoroz az utolján elért kiugró pont értékével és levonja az aktuális értéket. Ebből adódóan a gyorsítási faktor a SAR indikátornak az aktuális piaci árhoz való konvergálását idézi elő, ha a trend folytatódik. Ez az indikátor adottnak veszi, hogy a trend rövididejű lesz és csak korlátozott ideig tud csökkenés nélkül folytatódni.