Kereskedjen CFD-kkel fémekkel!

Kereskedjen CFD-kkel spot fémeken, és fedezze fel az új kereskedési lehetőségeket!

Díjnyertes végrehajtás

Minden ügyfélügylet a Brókeri beavatkozás1 nélkül történik. A legtöbb kereskedés 12 ezredmásodperc alatti gyors villogó sebességgel fut, tavaly másodpercenként akár 3468 ügylet került végrehajtásra.

Tanulni a végrehajtási modelljeink ről

A legtöbb megbízást <13 ms-on belül hajtjuk végre.

Maximum 7000 megbízás végrehajtása másodpercenként

Ultrarövid késlekedésű adatbázis helymegosztás

Válassza ki a platformját!

Ügyfeleinknek asztali, webes és mobil kereskedési platformok széles választékát kínáljuk, beleértve az FxPro platformot, a MetaTrader 4, a MetaTrader 5 és a cTrader szoftvert

Hasonlítsa össze kereskedési számláink jellemzőit és funkcióit a Platform-Összehasonlító Táblázattal.

PlatformsPlatforms

A CFD kereskedése nem csak devizákkal, részvényekkel és indexekkel való kereskedést jelent, hanem nemesfémekkel való kereskedést is. A piacon a legnépszerűbb fémek természetesen az arany és az ezüst.

Az arany a leginkább likvid eszköz, mivel nagyon érzékeny a gazdasági és pénzügyi változásokra (különösen az amerikai kamatok növekedésére / csökkenésére). Magas korreláció van a világ vezető devizáival: az euróval és a dollárral.

Néha ez a korreláció a főbb devizákkal negatív (például az euró emelkedő tendenciát mutat, míg az arany csökkenőben van). Időről időre előfordul azonban, hogy az ausztrál dollár jegyzések pozitív összefüggésben vannak a ARANY (GOLD) diagramdal (például mindkettő felfelé halad).

Az árjegyzéseket befolyásoló tényezők

A fémkereskedelmet az évszakok is befolyásolják , a piaci volumen és a fel / le trendek a nap folyamán. Általános szabály, hogy a kereskedési döntéseket a gazdasági naptár adatai alapján kell meghozni, és a legjobb, ha Amerikából és Kínából származó statisztikákat követünk

argentum

A globális ipar nagy szerepet játszik a nemesfémek kereskedésében: az ezüst bányászati ​​társaságok és az ezüst fő vevői hozzák létre a piacot. Ezért fontos, hogy az ármozgások előrejelzésekor ne csak kövesse az általános csúcstechnológiai és fémbányászati ​​híreket, hanem figyeljen a regionális eseményekre is. A nemesfémek előállításával kapcsolatos kérdések vagy az üzletbe történő új beruházások olyan ügyek, amelyek a megfelelő piaci ingadozást okozzák. Például, az ezüst ára a globális gazdaság fő tényezőitől függ - az inflációtól, a GDP növekedésétől, a refinanszírozási kamatlábaktól és a globális központi bankok döntéseitől. A gazdasági forradalom időszakában a Nemesfémek árai ugrálnak, mivel egyre több befektető igyekszik megvédeni tőkéjét a devizapiatok lázas változásaitól.

Sőt, a szakértők szerint az Ezüst nem korlátlan erőforrás, ami azt jelenti, hogy ára az idő múlásával folyamatosan emelkedni fog - tehát az elemzők további emelkedő tendenciát jósolnak.

Alapszabályként az arany és az ezüst negatívan reagál a részvényindexek növekedésére, ekkor csökkennek a nemesfémek mint „biztonságos eszköz” vonzereje.

argentum

Ami a platinakereskedelmet illeti, a csereértékét befolyásoló fő tényező a kereslet és a kínálat egyensúlya. Az aranytól, amelyet a legtisztább formában bányásznak, a platina csak más fémekkel való ötvözet formájában létezik, mivel az extrakció és az elválasztás folyamata bonyolult és energiaigényes. Emiatt a platina globális éves termelése csak körülbelül 5 millió troy uncia, ami nem nagy szám, összehasonlítva az éves aranytermeléssel, amely 17-szer magasabb, és az ezüsttel 100-szor magasabb.

A platinának olyan sajátos tulajdonságai vannak, amelyek miatt ez a nemesfém sok iparágban keresletet tart, bár körülbelül 40% -át az autóiparban használják.

A fémek globális kínálata és kereslete jelentős hatással van ezek értékére. Így a kereslet növekedésével a fémek árai emelkednek, és fordítva - amikor a kereslet gyenge, a nemesfémek értéke csökken. Ez a hatás azonban elsősorban hosszabb távon jelentkezik, és nem változtatja meg a rövid távú árakat.

Az arany értékét a GDP, a munkanélküliségi jelentések és a termelési aktivitás által okozott nagyobb gazdasági ingadozások is befolyásolják, amikor a piaci szereplők inkább az úgynevezett „biztonságos” eszközöket választják, amelyek a nemesfémek.

Kína vezető szerepet játszik a nemesfémek, például az arany, a réz, az alumínium stb. gyártásában, és fontos ezeknek a számoknak a figyelése.

Tőzsdei kereskedés

A nemesfémek kereskedelmének legnagyobb nemzetközi helyszínei London, New York és Sanghaj. Más helyszínek kisebb mennyiségben osztoznak a nemesfém kereskedelemben.

london

A londoni fémtőzsde (LME) a ​​színesfémekkel folytatott közvetítő tranzakciókra specializálódott. Története összefügg azzal, hogy az ón és a réz előállításához nyersanyagok érkeznek az Egyesült Királyságba a tengerentúlról. A tőzsde 1877-ben kezdődött rézkereskedéssel. Rövid távú szerződéseket három hónapra írtak alá, ez volt az idő, amely alatt a Fémek Szingapúrból és Dél-Amerikából az Egyesült Királyságba utaztak.

newyork

A New York-i árutőzsde (NYMEX) határidős piac. Az egyik részlege a COMEX, amely színesfém és nemesfém opciók és határidős ügyletek vételével és eladásával foglalkozik: arany, ezüst, alumínium, réz és mások. A NYMEX-nél évente körülbelül 15 ezer tőzsdei tranzakciót hajtanak végre fémekkel.

shanghai

A sanghaji aranytőzsde a nemesfém-kereskedelem legnagyobb és egyik vezető platformja a világon. A 2002-ben alapított nonprofit szervezet státusza van, és mind a kínai vállalatok, mind a külföldi bankok jogosultak részvételre. A nemesfém-kereskedelmet főként opciókkal és határidős ügyletekkel folytatják aranydarabokon.

Trading precious metals on CFD with FxPro starts from a simple registration. Just click the Regisztráljon! button at the top of this page and follow the instructions. You will then be able to fund your new account (various convenient online methods with 0% commission available). You can also practice trading the Metals markets on a free demo account before moving to live trades.

Kereskedjen nemesfém CFD-kkel az FxPro-val!

Kereskedjen nemesfémekkel az FxPro-val!

A spot fémekkel való kereskedés lehetővé teszi a befektetőknek, hogy spot arany és ezüstre felvett hosszú vagy rövid pozíciók felvételével kibővítsék a portfoliójukat. Garantáljuk Önnek, hogy megbízásai legpontosabban és a legversenyképesebb áron lesznek végrehajtva. Az azonnali arany értékesebb, mint az azonnali ezüst, de mindkettő kiveszi a részét az erős piaci ármozgásokból.

A spot fémekkel való kereskedést egy biztonsági menedék befektetésnek tekintik, különösen gazdasági bizonytalanság idején. Mielőtt a valódi számlájával kereskedne célszerű gyakorolnia az azonnali fémekkel való kereskedést egy ingyenes demó számlán.

A lehetőségek világa

Kereskedjen CFD-kkel egyetlen egy számláról több mint 2100+ eszközön különböző eszközosztályokból!

1   A megbízás végrehajtási irányelv tárgya.