Engedélyek, szabályozások és hivatalos tagságok

Az átláthatóság erős támogatójaként a legmagasabb szintű biztonságot garantálunk az ügyfeleink tőkéjéért. Ebből kiindulva az ügyfelek tőkéjét a legnagyobb nemzetközi bankokban, a vállalat tőkéjétől teljesen elkülönítve őrizzük.

Pénzügyi felügyeleti hatóság (FCA)

Az FxPro UK Limited a működését a Pénzügyi Felügyeleti Hatóság engedélyezi és szabályozza. (regisztrációs szám 509956).

A Pénzügyi Felügyeleti Hatóság az Egyesült Királyság egy pénzügyi felügyeleti hatósága, de a brit kormánytól függetlenül működik és más pénzügyi szolgáltatók által fizetett díjakból tartja fenn a működését.

Pénzügyi szolgáltatások vagyonvédelmi alap

Az FxPro UK Limited tagja a Pénzügyi Szolgáltatások Befektető-védelmi Alapnak (FSCS). Az FSCS a 2000-es Pénzügyi Szolgáltatások és Piacok törvény életbe lépése után jött létre, és a brit pénzügyi felügyelet alá tartozó pénzügyi szolgáltató cégek ügyfeleinek védelmet nyújt abban az esetben, ha az utóbbi képtelen bármilyen kérvényt érvényesíteni velük szemben. Az FSCS biztosítja az ügyfelek befektetését 85000 brit fontig ügyfelenként. További információt a www.fscs.org.uk weboldalon talál.

Ciprusi értékpapír és tőzsdefelügyeleti bizottság (CySEC)

Az FxPro Financial Services Ltd működését a Ciprusi értékpapír és tőzsdefelügyeleti bizottság engedélyezi és szebályozza (engedély szám 078/07), a ciprusi befektetés szolgáltató cégek engedélyező és szabályozó hatósága. A CySEC tagja az Európai Értékpapír és Piaci Felügyeleti Hatóság (ESMA) felügyeleti testületének.

Az FxPro határon átívelő CySEC engedéllyel rendelkezik, és befektetési rendelkezéseket és kiegészítő szolgáltatásokat hagy jóvá. A működésünket az Európai Unió és helyi rendelkezések, mint az Európai Piaci és Pénzintézeti direktíva (MIFIDII) és a 2017-es Ciprusi Befektetési Szolgáltatások és Piaci tevékenységek és szabályozások törvény (87 (I)/2017).

Befektetői vagyonvédelmi alap

Az FxPro Financial Services Limited tagja a Befektetői vagyonvédelmi alapnak (ICF). Az ICF célja, hogy bármely az ügyfél által az alap tagjával szemben támasztott követelést támogasson, és védje az ügyfelet az alap tagjának a feladatai teljesítése közben fellépő hibás működéséből adódó igényekkel szemben, függetlenül attól, hogy a feladatok jogi kötelezettségből, az ügyfélszerződésből vagy az alap tagjának hibájából származnak.

Pénzügyi szektor felügyeleti hatóság (FSCA)

Az FxPro Financial Services Limited működését a Dél-Afrikai Pénzügyi Felügyeleti Hatóság engedélyezi és szabályozza (engedély szám 45052). Az FSCA a nem-banki szolgáltatások független felügyeleti és szabályozó hatósága Dél-Afrikában.

A Bahama-szigeteki értékpapír bizottság (SCB)

Az FxPro Global Markets Ltd. működését az SCB (license no. SIA-F184) engedélyezi és szabályozza).

eu
MIFID II

A MIFID II Direktíva 2014/65/EU 2018. január 3 lépett életbe, hogy erősítsék a befektetők védelmét és javítsák a pénzpiacok működését azáltal, hogy hatékonyabbá, ellenállóbbá és átláthatóbbá tegyék őket. A direktívát Cipruson a 2017-es Ciprusi Befektetési Szolgáltatások és Piaci tevékenységek és Szabályozások törvény formájában vették át (87(I)/2017-es törvény).

Az Európai Unió piacai pénzügyi eszközei direktívájának (MIFID II) fő célkitűzései: javítani a hatékonysági szintet, növelni a pénzügyi átláthatóságot, erősíteni a versenyképességet és hatékonyan védeni a fogyasztókat. A MiFID II továbbá lehetővé teszi a befektető cégeknek, hogy befektetéseket és kiegészítő szolgáltatásokat biztosítsanak egy másik tagállam területén, feltéve, hogy ezeket a szolgáltatásokat a befektetési cég engedélyei lefedik.

Csökkentett partneri kockázatok

Az FxPro több nagy bankintézet partnere. Az ügyfelek befektetett tőkéje olyan bankokban vannak, mint Barclays Bank PLC, Julius Baer és Royal Bank of Scotland. A belső korlátozások biztosítják az ügyfelek tőkéjének a diverzifikációját a bankok között, míg a hitelkockázatot rendszeresen újravizsgálják. Az ügyfél vagyona csak olyan szabályozó joghatóságnál tartják, ahol az ügyfél befektetett tőkéjét helyi jogi rendelkezések védik.

Egyenleg védelem

Az FxPro Negatív Egyenleg Védelmet kínál minden ügyfélnek az ügyfélszerződés keretében, feltéve, hogy azzal nem élnek vissza és azt jóhiszeműen kezelik. Elkötelezettek vagyunk a szigorú politika mellett, ami biztosítja azt, hogy az ügyfél sohasem veszíthet többet, mint a teljes befektetett tőkéje.

Az ügyfél tőkéjének védelme

Szabályozó szervként az FxPro teljesíti a következő szabályozási követelményeket az ügyfelek befektetett vagyonával kapcsolatban:

A befektetett tőke külön kezelése

Az FxPro-nál minden ügyfél befektetett vagyona teljesen el van különítve a vállalat saját tőkéjétől, és különböző bankszámlákon van elhelyezve. Ez biztosítja azt, hogy az ügyfél vagyonát semmilyen más célra nem használhatják fel. A pénzügyi jelentéseinket a PWC, a vezető pénzügyi könyvvizsgáló cég vizsgálja meg, és ezzel biztosítva van az, hogy a működésünk a lehető legszigorúbb követelményeknek felel meg.

Befektetői védelem

Az FxPro UK Limited tagja a Pénzügyi szolgáltatások Befektetés-védelmi Alapnak (FSCS), és az FxPro Financial Services Limited tagja a Befektetés-védelmi Alapnak (ICF). A megfelelés függ a követelés jellegétől és státuszától. Kérem, olvassa el a jogi dokumentumainkat és a befektetés védelmi irányelvet további részletekkel kapcsolatban!

Az FxPro online kereskedési platformjait megbízhatóságuk, biztonságuk és gyorsaságuk miatt választották ki. Kombinálva az iparág legjobbnak tartott kereskedési platformjait és ügyfélközpontú üzleti modellünket, lehetőséget kínálunk kereskedőinknek, hogy profitáljanak gyors végrehajtás és professzionális kereskedési feltételek a tisztesség és az átláthatóság környezetében.
Kezdjen el most kereskedni! vagyPróbálja ki a demó számlát