Kereskedjen CFD-kkel részvényeken!

Kereskedjen CFD-kkel több mint 275 globális vállalat részvényein, és élvezze a gyors végrehajtás és a hosszú pozíciók utáni osztalékfizetés előnyeit!

Díjnyertes végrehajtás

Minden ügyfélügylet a Brókeri beavatkozás1 nélkül történik. A legtöbb kereskedés 12 ezredmásodperc alatti gyors villogó sebességgel fut, tavaly másodpercenként akár 3468 ügylet került végrehajtásra.

Tanulni a végrehajtási modelljeink ről

A legtöbb megbízást <13 ms-on belül hajtjuk végre.

Maximum 7000 megbízás végrehajtása másodpercenként

Ultrarövid késlekedésű adatbázis helymegosztás

Válassza ki a platformját!

Ügyfeleinknek asztali, webes és mobil kereskedési platformok széles választékát kínáljuk, beleértve az FxPro platformot, a MetaTrader 4, a MetaTrader 5 és a cTrader szoftvert

Hasonlítsa össze kereskedési számláink jellemzőit és funkcióit a Platform-Összehasonlító Táblázattal.

PlatformsPlatforms

Mi a részvény?

Mik azok a CFD-k

A CFD-piacot a 90-es évek elején fejlesztették ki, főként azért, hogy csekély tőkével rendelkező tőzsdei spekulánsokat vonzanak a részvényekkel való kereskedésbe.

Kezdetben, az adott eszköz tulajdonjogáról való regisztráció nélkül lehetetlen volt részvényekkel kereskedni. Idővel, hogy ezt a piacot elérhetőbbé tegyék, a különbözetért kötött szerződéseket ,a pénzügyi eszközök, alapvető áruk és más különféle csereeszközök kereskedését vezették be.

A CFD egy szerződés az árkülönbségért. Ez egy pénzügyi eszköz, amelyet részvények online vásárlására használnak. A tőzsdei kereskedés az árfolyam felfelé vagy lefelé mutatója miatt lehetséges, amivel a kereskedők „vételi” vagy „eladási” pozíciókat nyitnak az aktuális trend megragadása érdekében. Az ilyen típusú részvénykereskedés az árfolyamok ingadozásával kapcsolatos spekulációról szól, maguknak az értékpapíroknak a tulajdonlása nélkül. A részvények online vásárlására vonatkozó szerződés ára jellemzően nem fix, és folyamatosan változik.

A részvényekre vonatkozó CFD-vel való kereskedés lehetővé teszi a kereskedők számára, hogy hosszú és rövid pozíciókat is elhelyezzenek, hogy részesüljenek az áremelkedésből vagy esésből. Az értékpapírok vállalati akciókat tükröznek, így a kereskedők hosszú távon osztalékfizetésre jogosultak, shortolás esetén pedig osztalékdíjat kell fizetniük.

Az online kereskedés az egyik legnépszerűbb befektetési mód. Az FxPro-nál CFD-ként kínáljuk a részvényekkel való kereskedést a világ legértékesebb vállalatainál, mint például az Apple, a Coca Cola és a Facebook.

Amit a részvényekről tudni kell

A részvény egy típusú értékpapír, amely lehetővé teszi a befektető számára, hogy a menedzsment kérdésekben szavazati joggal rendelkező társasági részt birtokoljon, és a vállalati munka eredménye alapján nyereséghez jusson.

A részvényeket két fő típusra osztják. .

Részvény

Az értékpapírok jogot adnak tulajdonosának az irányításban való részvételre, valamint az osztalékfizetésben való részvételre. A kibocsátó társaság legfőbb irányító szerve a részvényesek közgyűlése, amelyen a döntéseket szavazással hozzák meg. Egy részvény tulajdonosának egy szavazata van a közgyűlésen. Természetesen az 1000 részvény tulajdonosának sokkal nagyobb felhatalmazása lesz, mint például a 100 papír birtokosának.

Előnyben részesített részvény

Ez a részvénytípus előnyt garantál a tulajdonosok számára a vállalati nyereség felosztásában. Az osztalékot először az elsőbbségi részvények, majd a törzsrészvények tulajdonosai kapják. Ugyanez vonatkozik a veszteségek behajtására csőd esetén. Ugyanakkor az elsőbbségi értékpapírok tulajdonosait megfosztják a részvényesi közgyűléseken való szavazati joguktól.

Miért bocsátanak ki részvényeket a vállalatok

Először is, ez egy eszköz a társaság tőkeemelésére. Ezeket úgy vásárolják meg, hogy közvetlenül a vállalkozásba fordítják, például a termelés fejlesztésére vagy a forgótőke feltöltésére.

Másodszor, a vállalati imázs fontos reputációs összetevője. Ez növeli a nyilvánosságot és az átláthatóságot, és vonzza a kereskedés iránt érdeklődő potenciális befektetőket. De ahhoz, hogy egy cég értékpapírjai a tőzsdén kereskedésre elérhetők legyenek, először be kell vezetni azokat.

Mi az a tőzsdei bevezetés

Van egy sor olyan eljárás, amelyen keresztül egy vállalatnak át kell mennie ahhoz, hogy az értékpapírjait feltehesse a Részvénylistára. Minden tőzsde igyekszik megvédeni befektetői (a részvénykereskedelemben érdekeltek) érdekeit, ezért csak a legerősebb kibocsátókkal kíván kereskedni. Az értékpapír-kibocsátás "minőségének" bizonyításához egy vállalatnak egy sor ellenőrzésen kell átesnie. Követelmények lehetnek az alaptőke nagyságára, jövedelmezőségére, a kibocsátás nagyságára stb..

Részvényárfolyam

Minden kibocsátott részvény úgynevezett névértékkel rendelkezik. Ha fizikai dokumentum készül, ez az érték a tanúsítvány elején jelenik meg. Kiszámítása egyszerű képlettel történik: a társaság alaptőkéjének teljes nagyságát elosztjuk a kibocsátott papírok számával. A névérték azonban nem tükrözi a valós piaci jegyzéseket a részvénykereskedés során.

Egy értékpapír kibocsátási értékét a tőzsdére való bevezetést követően határozzák meg. Általában megegyezik a névleges értékkel, vagy magasabb annál valamivel. Ezenkívül a vállalati teljesítménytől függően, ami viszont befolyásolja a befektetők érdekeit, meghatározzák a piaci árat.

Online kereskedés CFD-vel

A tőzsdei kereskedés a bróker kutatással kezdődik.

A legtöbb fejlett országban a részvénybefektetéseket az emberek eszközként használják, saját megtakarításaik védelmére és növelésére, így ezek a befektetések bárki számára széles körben elérhetőek. Vannak, akik szívesebben fektetnek be pénzt megbízható vállalatok részvényeibe, amelyek stabil növekedést mutatnak és osztalékot fizetnek. Más befektetők inkább online vásárolnak részvényeket, hogy spekulációba keveredjenek: potenciálisan alulértékelt értékpapírokat keresnek, olcsón vásárolnak, majd később magasabb áron adják el. De mindkét befektetési irány a saját országában valósul meg, és a nemzetgazdaság hajtóereje.

A lehetőségek világa

Kereskedjen CFD-kkel egyetlen egy számláról több mint 2100+ eszközön különböző eszközosztályokból!

1   A megbízás végrehajtási irányelv tárgya.