Fektessen be felelősségteljesen! Fektessen be felelősségteljesen!A különbözeten alapuló ügyletek (CFD-k) komplex pénzügyi eszközök, és a befektetett tőke gyors elvesztésének a kockázatát hordozzák magukban a tőkeáttétel miatt. A lakossági befektetők 83.39%-a veszít a befektetéssel, amikor az FxPro által kínált CFD-kkel és különbözeti spekulációkkal kereskedik. Kérem, győződjön meg arról, hogy megértette a CFD-k működését és vállalhatja-e a kockázatot, hogy akár a teljes befektetett vagyonát is elveszítheti!

Kereseti naptár

Az alábbi táblázat az FxPro kereskedési platformokon keresztül kínált részvények és indexek jövőbeni jövedelemjelentéseit és osztalékát mutatja. Javasoljuk, hogy az ilyen eszközök kereskedése előtt ellenőrizze a naptárat, és figyelje a nyitott pozíciókkal kapcsolatos esetleges frissítéseket. Megtalálhat egy példa a fedezeti -margin- követelményekre bevételek során az alatti táblázat.

Részvénykereseti naptár Forex

Jövedelmek

Tartsa szemmel az FxPro bevételi naptárát. Közelgő cégjelentések vagy egyéb társasági akciók (együttesen: „vállalati esemény”) esetén a Részvényekre és Azonnali Indexekre vonatkozó fedezeti követelmények a társasági esemény előtt 5 munkanappal megemelkedhetnek, és a társasági esemény után is érvényben maradhatnak az FxPro egyéni belátása szerint.


Az alább, a fedezeti követelmények alatt felsorolt százalékok az Ön által kereskedett részvények mennyisége alapján szükséges margint jelzik.
Például, ha az Expedia Group Inc rendelkezik bevételekkel, és a fedezeti szintre vonatkozó követelményeink a következők:
0-5k USD @ 12%; 5k-15k @ 20%; 15-75 ezer @ 50%; >75 000 @ 75%
Ez azt jelenti, hogy 5 000 USD-ig terjedő teljes részvényérték (volumen) esetén a margin 12% és így tovább…

Ha az aktuális részvényenkénti ár 160 USD és Ön 150 részvény-el kereskedik, a kitettsége 24 000 (150 részvény * 160)
Tehát az első 5k 12% marginnal = 600 $
A következő 10k 20% margin = 2000 $
A fennmaradó 9k 50%-os marginnal lesz = 4500 USD
Ez azt jelenti, hogy a teljes felhasznált margin 7100 USD lesz.

Más pénznemben denominált részvények esetében az értéket először USD-re kell váltani a megfelelő aktuális deviza átváltási árfolyamot használva, majd a fentiek szerint kell kiszámítani.
A másik dolog az, hogy olyan szinteket jelenítünk meg, amelyek valójában nem érvényesek, mert a maximális kitettség korlátozva van, így talán jobban korlátozza a dinamikus tőkeáttételt a maximális kitettségnek megfelelően

Példák: 0-5 ezer USD @ 12%; 5k-15k @ 20%; 15-25 ezer @ 50%; (ha a maximális kitettség 25 000)
0–3 ezer USD @ 12%; 3k-10k @ 20%; 10 000-15 000 @ 50%; (ha a maximális kitettség 15K)

Osztalékok

Ha nyitott pozícióval rendelkezik a részvényeken vagy az indexeken az üzleti nap kezdetén (szerver idő 00:00), amely egybeesik az adott mögöttes eszköz lejárati napjával, osztalék fizetése (vagy rövid lejáratú ügyletek esetén felszámítása) történik. Vásárlási pozíciók esetén a kifizetés nem tartalmaz semmiféle forrásadót.


Az érintett időszakban új fedezeti követelmények lesznek érvényben minden új és meglévő ügyletre. Az FxPro ügyfelek továbbra is teljes felelősséggel tartoznak a számlájuk szükséges fedezetének, valamint a szabad fedezet ellenőrzéséért az érintett időszak előtt, alatt és után. A fentiek eredményeként az FxPro ügyfeleknek meg kell érteniük és el kell fogadniuk, hogy ez azt eredményezheti, hogy a számlájuk (ok) számlájukon / fiókjaikban margin hívást kezdeményeznek és / vagy kistoppolást. Mint látja, meglehetősen fontos, hogy nyomon kövesse a kereseti naptárat.

Megjegyzés: A vállalati események, mint jövedelmi jelentések várható kiadási dátuma mindenféle előzetes értesítés nélkül módosulhat. A jövedelem naptárban szereplő időpontok/dátumok londoni idő előtt 2 órára vonatkoznak, hacsak nincs más időzóna megadva.

  *A megadott értékek a likviditásszolgáltatótól származnak és hiányosságokat és/vagy hibákat tartalmazhatnak.