Fektessen be felelősségteljesen! Fektessen be felelősségteljesen!A különbözeten alapuló ügyletek (CFD-k) komplex pénzügyi eszközök, és a befektetett tőke gyors elvesztésének a kockázatát hordozzák magukban a tőkeáttétel miatt. A lakossági befektetők 84.69%-a veszít a befektetéssel, amikor az FxPro által kínált CFD-kkel és különbözeti spekulációkkal kereskedik. Kérem, győződjön meg arról, hogy megértette a CFD-k működését és vállalhatja-e a kockázatot, hogy akár a teljes befektetett vagyonát is elveszítheti!

Pip számológép

Annak érdekében, hogy a kockázatkezelés hatékonyabb legyen, fontos tudnia minden egyes pozíció pip értékét a kereskedési számlájának megfelelő devizában kifejezve.

Az FxPro Pip kalkulátor elvégzi ezt Önnek. Semmilyen más dolga nincs, csak megadni a pozíció adatait beleértve a kereskedés eszközét, a kereskedés méretét és a számla devizáját. Kattintson a "számítás" funkcióra, és a Pip kalkulátor meghatározza, hogy mennyit ér minden egyes pip!

Példa:

Kereskedés 1 lot EUR/USD (rövid pozíció) devizapárral Euróban nyitott számlával

Egy pip tizedesjegyekben
0.0001
Kereskedés mérete:
100,000
Átváltási árfolyam
1.13798
0.0001 * 100,000 = 10 => 10 / 1.13798 = 8.78750

A forex esetén a pip kalkulátor a következőképpen működik:

Pip érték = (Pip tizedes jegyekben * kereskedés mérete) / piaci ár
Példa:

Kereskedés 1 lot (100 uncia) ARANY dollárban nyitott számlával

0.01 * 100 = 1

Minden lépésköz 1 dollárnak felel meg

Fémek esetén a pip érték helyett a lépésköz (tick) értékét kell kiszámítania, és a pip kalkulátor a következőképpen számítja ki:

Lépésköz érték = Lépésköz tizedes-jegyekben (0.01) * unciák száma