info
Fektessen be felelősségteljesen! Fektessen be felelősségteljesen!Fektessen be felelősségteljesen!A különbözeten alapuló ügyletek (CFD-k) komplex pénzügyi eszközök, és a befektetett tőke gyors elvesztésének a kockázatát hordozzák magukban a tőkeáttétel miatt. A lakossági befektetők 74.02%-a veszít a befektetéssel, amikor az FxPro által kínált CFD-kkel és különbözeti spekulációkkal kereskedik. Kérem, győződjön meg arról, hogy megértette a CFD-k működését és vállalhatja-e a kockázatot, hogy akár a teljes befektetett vagyonát is elveszítheti!A különbözeten alapuló ügyletek (CFD-k) és különbözeti spekulációk komplex pénzügyi eszközök, és a befektetett tőke gyors elvesztésének a kockázatát hordozzák magukban a tőkeáttétel miatt. A lakossági befektetők 77.37%-a veszít a befektetéssel, amikor az FxPro által kínált CFD-kkel és különbözeti spekulációkkal kereskedik. Kérem, győződjön meg arról, hogy megértette a CFD-k és különbözeti spekulációk működését és vállalhatja-e a magas kockázatot, hogy akár a teljes befektetett vagyonát is elveszítheti!
Fektessen be felelősségteljesen: A CFD-kkel való kereskedés komoly kockázatot hordoz magában.
FxPro Segélyközpont - szószedet

Függő megbízás (undefined)

Egy függő megbízás egy eszköz vásárlására vagy eladására vonatkozó megbízás arra az esetre, amikor bizonyos a kereskedő által meghatározott feltételek teljesülnek. Tulajdonképpen, amikor a kereskedő elküldi a megbízást, értesíti a brókereit, hogy nem az aktuális piaci áron szeretne kereskedni, hanem csak akkor szeretné, hogy a megbízását végrehajtsák, ha a piaci ár elér bizonyos szintet. A függő megbízások két kategóriába oszthatók, limitáras megbízások és stop megbízások.

A limitáras megbízásokat csak akkor hajtják végre, ha a kereskedő által megadott árat eléri a piaci ár. Kétfajta limitáras megbízás létezik: vételi limitáras megbízás esetén egy eszközt egy meghatározott áron vagy az alatt vesznek meg, míg az eladási limitáras megbízás esetén egy eszközt egy megadott áron vagy az felett adnak el. Mivel a limitáras megbízások garantálják, hogy egy megbízás megadott határértékeken belül teljesül vagy egyáltalán nem teljesül, ezért nagyon hasznosak a csúszás megakadályozásában. Azonban, még ha meg is akadályozzák a csúszást, nagy kockázatot hordoznak, hogy nagyon volatilis időszakban nem teljesülnek.

A stop megbízások arra vonatkoznak, hogy pozíciókat nyissanak vagy zárjanak, ha az ár elér egy megadott szintet és széles körben használják őket arra, hogy rögzítsék a nyereséget és minimalizálják a veszteséget. A vételi stop megbízás a piaci ár felett valósul meg, míg az eladási stop megbízás a piaci ár alatt hajtódik végre. Habár a stop megbízásokat gyakran összekeverik a limitáras megbízásokkal, néhány jellemző különbséget mutatnak; ha a piaci ár eléri a kereskedő által meghatározott szintet, egy stop piaci megbízás automatikusan végrehajtásra kerül. Így nagyon volatilis időszakban, csúszás befolyásolja őket és bizonyos piaci körülmények között nehezen teljesülnek.