Fektessen be felelősségteljesen! Fektessen be felelősségteljesen!A különbözeten alapuló ügyletek (CFD-k) komplex pénzügyi eszközök, és a befektetett tőke gyors elvesztésének a kockázatát hordozzák magukban a tőkeáttétel miatt. A lakossági befektetők 84.69%-a veszít a befektetéssel, amikor az FxPro által kínált CFD-kkel és különbözeti spekulációkkal kereskedik. Kérem, győződjön meg arról, hogy megértette a CFD-k működését és vállalhatja-e a kockázatot, hogy akár a teljes befektetett vagyonát is elveszítheti!

FxPro jutalékok és devizacsere-ügylet díjak

Jutalékok

Az FxPro ügyfeleknek csak az FX párokkal és azonnali fémekkel való kereskedés után kell jutalékot fizetniük az FxPro cTrader platformon. Az FxPro 35 dollár jutalékot számol fel 1 millió dolláros forgalom után. Ha a kereskedési számla nem dollárban lett megnyitva, akkor a jutalékot át kell váltani az adott devizába.

A jutalékokat a következőképpen számítjuk ki:
Jutalék egy oldalra vonatkoztatva
=
Ügylet mérete a bázisdevizában megadva
/
Amerikai dollár átváltási árfolyam szorozva 35 dollárral 1 millió dollár forgalom után
/
Számlának megfelelő deviza átváltási árfolyam
Lépés 1

Az ügylet esetén bázisdeviza átváltása amerikai dollárra

100,000 GBP X 1.3110 (GBPUSD átváltási árfolyam) = 131,100 USD
Lépés 2

Számítsa ki a jutalékot amerikai dollárban (35 dollár 1 millió dollár forgalom után)

131,100 USD X 0.000035 = 4.59 USD
Lépés 3

Váltsa át a jutalékot! USD felszámolva EUR (elszámoló devizáról)

4.59 USD / 1.1685 (EURUSD átváltási árfolyam) = 3.93 EUR
A jutalék a pozíció nyitásakor és zárásakor lesz = 3.93 EUR.
Devizacsere-ügylet díjak

A devizacsere/gördülés díjak akkor kerülnek felszámolásra, amikor az ügylet nyitva marad az éjszaka során. A devizacsere-ügylethez tartozó díj automatikusan 21:59-kor (londoni idő szerint) levonásra kerül az ügyfél számlájáról, és a számla nyitásának megfelelő devizára lesz átváltva.

• On FxPro, MT4 & cTrader platforms, the swap is calculated and charged once every weekday, with the exception of Friday, when it is calculated and charged three times to account for the weekend rollover (Friday – Monday).
• On the MT5 platform, swap charges occur daily for all instruments
• There are no swaps incurred on Future contracts
• Swap rates are reviewed on a weekly basis & updated accordingly
• We also offer swap-free accounts that come with some conditions. Please contact us directly for details.

How to calculate Swap:
The formula used to calculate your swap charge depends on the CFD asset group you are trading
Forex: Pip Value X Swap Rate X Number of nights /10
Részvények: Number of Shares X Last price x Annual Percentage charge /360
Spot Fémek, Energiahordozók & Indexek: Lot Size (i.e., 0.1 or 1.0) X Swap Rate X Number of nights
Kriptovaluták: Number of Coins X Closing Price x 20% /360
* The closing price will depend on the direction of the position (whether it will be BID or ASK price). It refers to the last price of the instrument prior the rollover calculation.

For FX, we divide by 10 because swaps are stated in points and not pips
The reason we divide by 360 for some calculations because swaps are displayed in annual percentage rather than points
If you SELL 1.0 lot (100k units) of EURUSD and hold it for one night with a short rollover of -0.5803 Points, then the swap charge would be -0.58 USD
If you BUY 3.0 lots (300k units) of USDJPY and hold it for 2 nights with a Long swap rate of -1.9997 Points, then the swap charge would be -1199.82 Yen
How are the Swap Rates determined?

A devizapárok költségeit vagy a jövedelmet a két adott deviza másnapi következő betéti árfolyamértéknél vett különbözeti kamatlábnak megfelelően számítják ki, valamint a vállalat is számít fel jutalékot a felvett pozícióra a pozíció típusától függően (hosszú/rövid). Az ügyfelek vagy nyernek, vagy veszítenek a devizacsere-ügylettel, azaz pozitív vagy negatív gördülésről beszélünk. Elképzelhető, hogy néhány eszköznek negatív gördülés értéke van mindkét oldalon, mert a jutalékot hozzá kell adni a két deviza másnapi különbözeti kamatláb értékéhez.

A részvények, azonnali indexek, és azonnali fémek esetén a devizacsere-ügylet díjakat az adott eszköz ajánlati devizájának másnapi, következő betéti átváltási árfolyama alapján számítják ki, és ehhez hozzáadják hosszú pozíció esetén illetve levonják rövid pozíció esetén a vállalat díját.

Költség számítási eszköz

A költség kalkulátort arra használhatja fel, hogy kiszámítsa az általunk kínált, a számlájára szabott eszközöknek negyedéves változását. Mielőtt használná a lenti költség kalkulátort, kérem, tekintse meg a következő példát, ami segít Önnek abban, hogy helyesen töltse ki a szükséges mezőket.

Példa:
10000 eurót tett betétbe és a számla devizáját eurónak választotta. Általában 1 lot EURUSD devizapárral nyit meg egy pozíciót, és átlagosan egy napig tart nyitva egy pozíciót és átlagban 5-ször kereskedik egy negyedév során.
Megjegyzés: Ha a számlájának megfelelő devizától eltérő devizában szeretne befektetni, akkor kérem a számla devizájának megfelelő devizára átváltott összeget adja meg!
A következőképpen kell kitöltenie a mezőket:
  • Adja meg a befektetési összeget: 10000
  • Számla deviza: EUR
  • Válassza ki a CFD eszközt!: EURUSD
  • Kereskedés mérete (egységben): 100,000
  • Hányszor kereskedik egy negyedévben?: 5
  • Hány napig tartja nyitva a pozícióját?: 1
  • Válassza ki a megbízás típusát: A hosszú pozíció költségének kiszámításához válassza a "vétel/hosszú", a rövid pozíció költségének kiszámításához, válassza az “eladás/rövid” funkciót!
  • A végleges eredmény eléréséhez, kattintson a "számítás" menüpontra!
Költség számítási eszköz
Még maradt kérdése a jutalékok és devizacsere-ügylet díjak kiszámításának módjával kapcsolatban?
Lépjen kapcsolatba az 5 ügyfélszolgálattal!