FxPro jutalékok és devizacsere-ügylet díjak

Jutalékok

Az FxPro ügyfeleknek csak az FX párokkal és spot fémekkel való kereskedés után kell jutalékot fizetniük az FxPro cTrader platformon. Az FxPro 35 dollár jutalékot számol fel 1 millió dolláros forgalom után. Ha a kereskedési számla nem dollárban lett megnyitva, akkor a jutalékot át kell váltani az adott devizába.

A jutalékokat a következőképpen számítjuk ki:
Jutalék egy oldalra vonatkoztatva
=
Ügylet mérete a bázisdevizában megadva
/
Amerikai dollár átváltási árfolyam szorozva 35 dollárral 1 millió dollár forgalom után
/
Számlának megfelelő deviza átváltási árfolyam
Lépés 1

Az ügylet esetén bázisdeviza átváltása amerikai dollárra

100,000 GBP X 1.3110 (GBPUSD átváltási árfolyam) = 131,100 USD
Lépés 2

Számítsa ki a jutalékot amerikai dollárban (35 dollár 1 millió dollár forgalom után)

131,100 USD X 0.000035 = 4.59 USD
Lépés 3

Váltsa át a jutalékot! USD felszámolva EUR (elszámoló devizáról)

4.59 USD / 1.1685 (EURUSD átváltási árfolyam) = 3.93 EUR
A jutalék a pozíció nyitásakor és zárásakor lesz = 3.93 EUR.
Devizacsere-ügylet díjak

A devizacsere/gördülés díjak akkor kerülnek felszámolásra, amikor az ügylet nyitva marad az éjszaka során. A devizacsere-ügylethez tartozó díj automatikusan 21:59-kor (londoni idő szerint) levonásra kerül az ügyfél számlájáról, és a számla nyitásának megfelelő devizára lesz átváltva.

• Az FxPro, MT4 és cTrader platformokon a swap kiszámítása és felszámítása minden hétköznap egyszer történik, kivéve pénteken, amikor háromszor számítják ki és terhelik a hétvégi (péntektől hétfőig) áthúzódó időszak figyelembevétele érdekében.
• Az MT5 platformon a swap díjak naponta merülnek fel minden eszközre
• A Határidős szerződéseknél nem merülnek fel swapok
• A swap értékeket hetente felülvizsgálára kerülnek és ennek megfelelően frissítve vannak
• Swap-mentes számlákat is kínálunk, amelyek bizonyos feltételekkel jönnek. Kérjük, forduljon hozzánk közvetlenül további részletekért.

Hogyan kell kiszámítani a Swapot -napontúli kamat-:
A swap díjának kiszámításához használt képlet a kereskedéssel foglalkozó CFD eszközcsoporttól függ
Forex: Pip Érték X Swap árfolyam X Éjszakák száma /10
Részvények: Részvények száma X Utolsó ár x Éves Százalékdíj /360
Spot Nemesfémek, Energiahordozók & Indexek: A lot mérete (azaz 0,1 vagy 1,0) X Swap ráta X Éjszakák száma␣
Kriptovaluták: Érmék száma X Záróár x 20% /360
* A záró árfolyam a pozíció irányától függ (akár BID, akár ASK ár). Az eszköznek az átgörgetési számítás előtti utolsó árára vonatkozik.

FX esetén 10-zel osztunk, mivel a swapokat pontokban és nem pipekben vannak megadva. Az oka annak, hogy egyes számításoknál 360-zal osztunk, mert a swapügyletek éves százalékban, nem pedig pontokban jelennek meg
Ha 1,0 lot (100 000 egység) EURUSD-t ELAD, és egy éjszakára megtartja, egy rövid -0,5803 Pontos átgörgetéssel, akkor a swap díj -0,58 USD
Ha 3,0 lot-ot (300 000 egység) USDJPY-t VÁSÁROL, és 2 éjszakán át -1,9997 Pontos hosszú swap ráta mellett tartja, akkor a swap díja -1199,82 jen
Hogyan határozzák meg a Swap rátát - értéket-?

A devizapárok költségeit vagy a jövedelmet a két adott deviza másnapi következő betéti árfolyamértéknél vett különbözeti kamatlábnak megfelelően számítják ki, valamint a vállalat is számít fel jutalékot a felvett pozícióra a pozíció típusától függően (hosszú/rövid). Az ügyfelek vagy nyernek, vagy veszítenek a devizacsere-ügylettel, azaz pozitív vagy negatív gördülésről beszélünk. Elképzelhető, hogy néhány eszköznek negatív gördülés értéke van mindkét oldalon, mert a jutalékot hozzá kell adni a két deviza másnapi különbözeti kamatláb értékéhez.

A részvények, spot indexek, és spot nemesfémek esetén a swap-ügylet díjakat az adott eszköz ajánlati devizájának másnapi, következő betéti átváltási árfolyama alapján számítják ki, és ehhez hozzáadják hosszú pozíció esetén illetve levonják rövid pozíció esetén a vállalat díját.

Költség számítási eszköz

A költség kalkulátort arra használhatja fel, hogy kiszámítsa az általunk kínált, a számlájára szabott eszközöknek negyedéves változását. Mielőtt használná a lenti költség kalkulátort, kérem, tekintse meg a következő példát, ami segít Önnek abban, hogy helyesen töltse ki a szükséges mezőket.

Példa:
10000 eurót tett betétbe és a számla devizáját eurónak választotta. Általában 1 lot EURUSD devizapárral nyit meg egy pozíciót, és átlagosan egy napig tart nyitva egy pozíciót és átlagban 5-ször kereskedik egy negyedév során.
Megjegyzés: Ha a számlájának megfelelő devizától eltérő devizában szeretne befektetni, akkor kérem a számla devizájának megfelelő devizára átváltott összeget adja meg!
A következőképpen kell kitöltenie a mezőket:
  • Adja meg a befektetési összeget: 10000
  • Számla deviza: EUR
  • Válassza ki a CFD eszközt!: EURUSD
  • Kereskedés mérete (egységben): 100,000
  • Hányszor kereskedik egy negyedévben?: 5
  • Hány napig tartja nyitva a pozícióját?: 1
  • Válassza ki a megbízás típusát: A hosszú pozíció költségének kiszámításához válassza a "vétel/hosszú", a rövid pozíció költségének kiszámításához, válassza az “eladás/rövid” funkciót!
  • A végleges eredmény eléréséhez, kattintson a "számítás" menüpontra!
Költség számítási eszköz
Még maradt kérdése a jutalékok és devizacsere-ügylet díjak kiszámításának módjával kapcsolatban?
Lépjen kapcsolatba az 5 ügyfélszolgálattal!
Hívjon minket:
RU: 8 (800) 100 6234
KZ: +7 (727) 349 3312
UKR: 0 800 800 151
UK: +44 (0) 203 151 5550