Megrázza a Fed a piacokat?

A FOMC-re 2024.06.12-én, szerdán, 21 órakor GMT+2 kerül sor. Hozzáadás a naptárhoz

Kereskedjen az FxPro-val
Mi az a FOMC?
A Szövetségi Nyíltpiaci Bizottság (FOMC) a Federal Reserve Board 12 tagjából áll, akik összeülnek, hogy megvitassák az Egyesült Államok monetáris politikáját és azt, hogy szükséges-e bármilyen változtatás.

Jerome Powell az igazgatótanács jelenlegi elnöke, és az ö megjegyzései jelentős piaci mozgásokat okozhatnak, különösen az USD alapú párok és eszközök esetében. A találkozó sorána tagok megosztják véleményüket a gazdaságról, és megvitatják a jelenlegi piaci helyzetnek megfelelő legjobb monetáris politikát.
Mikor fordul elő?
A Fed ülésére általában hathetente (évente 8 alkalommal) kerül sor, és szerdánként, a monetáris politikai nyilatkozatot és a kamathatározatot 19:00-kor teszik közzé, a sajtótájékoztatót pedig 19:30-kor GMT.. (18:00-ra igazítva az USA DST idején)
Hogyan hat az FOMC a piacra?
A tagok megvitatják a gazdaság jelenlegi helyzetét és az előrejelzéseket, valamint azt, hogy a pénzkínálatot szigorítani vagy lazítani kell-e. A FOMC felelős a nyíltpiaci műveletekért (OMO), amelyek állampapírok vételét és eladását foglalják magukban.

A „szövetségi alap kamatlábát” az FOMC intézkedései határozzák meg, és ez az a kamatláb, amellyel a letétkezelők egyik napról a másikra hitelt adnak a Fed-nek, ami befolyásolja a kamatokat és a devizaárfolyamokat, többek között a gazdaság egészét.

A kamatlábak és azok változásai fontosak a devizapiac számára, mivel váratlan változások a megjegyzések hangjában, nem hogy a tényleges mozgásokat említsük, jelentős volatilitást okozhatnak minden piacon
 
Azok a jelzések, amelyek arra utalnak, hogy az FOMC szűkülő mérlegvásárlásokat készít elő, nagyon erős jelzésnek bizonyulhatnak a piacok felé, és komolyan növelhetik volatilitásukat. Ebben az esetben az USD lendületet kaphat. Ha a jelek arra utalnak, hogy még túl korai a politika megváltoztatásáról beszélni, az USD nyomás alá kerülhet, ami növelheti a részvények és nyersanyagok árait.

Általában a Fed igyekszik nem előidézni az piaci árfolyam ingadozásának megugrását, és kiegyensúlyozott kommentárral közli közleményeit.
FOMC FxPro
Kövesse nyomon a híreket mint egy profi!
Legyen naprakész a legfrissebb hírekkel az alkalmazásunkban vagy webhelyünkön elérhető FxPro Gazdasági naptárral. Az egyes eseményekről részletes leírást találhat, a hatás, a korábbi és előre jelzett adatok mellett, illetve megtekintheti a tényleges számadatokat valós időben.
FOMC

Ha az indikátor értéke a naptárban jobbnak bizonyul, mint az előrejelzés, a befektetők újabb ügyleteket kezdenek nyitni nemzeti valuta vásárlására.

Ha az adatok rosszabbak a vártnál, akkor általában eladnak.< br>
Minél nagyobb a különbség az előrejelzés és a tényleges érték között, annál jobban reagál a piac. Másrészt, ha a mutató értéke megfelel az előrejelzésnek, a piaci reakció valószínűleg kevésbé lesz jelentős.

Például, ha a szövetségi alap kamatlábát korábban 0,25%-ra várták, de aztán váratlanul 0,50%-ra emelték, a dollár értéke valószínűleg az amerikai kamatláb mellett növekedne, vonzóbbá válik a befektetők számára más devizaköltségek és eszközök tekintetében.

Fontos azonban észben tartani, hogy a hírekkel való kereskedés jelentős veszteségkockázattal jár.

Néha a devizapiac nem úgy reagál a hírekre amint a legtöbb kereskedő elvár. Példa erre, ha nőne a munkanélküliségi ráta, de ezzel párhuzamosan az amerikai magánszektorban (NFP) is nőne az új munkahelyek száma.

Az FxPro.news → oldalon piaci kommentárokat és elemzéseket kaphat az FOMC-ről és további piaci hírekről
FOMCFOMC
Kereskedjen FOMC-vel mint egy profi az FxPro alkalmazásban
Integrált gazdasági naptár
Állítson be emlékeztetőt az FOMC-hez és más piaci hírekhez
Tekintse meg a korábbi, tényleges és előre jelzett adatokat
Férjen hozzá a leküldéses értesítésekhez a fontosabb hírekről, például a FOMC-ről
iosandroid