info
Fektessen be felelősségteljesen! Fektessen be felelősségteljesen!Fektessen be felelősségteljesen!A különbözeten alapuló ügyletek (CFD-k) komplex pénzügyi eszközök, és a befektetett tőke gyors elvesztésének a kockázatát hordozzák magukban a tőkeáttétel miatt. A lakossági befektetők 76.14%-a veszít a befektetéssel, amikor az FxPro által kínált CFD-kkel és különbözeti spekulációkkal kereskedik. Kérem, győződjön meg arról, hogy megértette a CFD-k működését és vállalhatja-e a kockázatot, hogy akár a teljes befektetett vagyonát is elveszítheti!A különbözeten alapuló ügyletek (CFD-k) és különbözeti spekulációk komplex pénzügyi eszközök, és a befektetett tőke gyors elvesztésének a kockázatát hordozzák magukban a tőkeáttétel miatt. A lakossági befektetők 79.83%-a veszít a befektetéssel, amikor az FxPro által kínált CFD-kkel és különbözeti spekulációkkal kereskedik. Kérem, győződjön meg arról, hogy megértette a CFD-k és különbözeti spekulációk működését és vállalhatja-e a magas kockázatot, hogy akár a teljes befektetett vagyonát is elveszítheti!
Fektessen be felelősségteljesen: A CFD-kkel való kereskedés komoly kockázatot hordoz magában.
FxPro Segélyközpont - szószedet

Fibonacci visszatérés (undefined)

A módszert a 13. századi matematikusról Leonardo Fibonacci-ról nevezték el. A Fibonacci számok olyan egész számok sorozata, ahol minden egyes szám az előző kettő összege a sorozatban. A sorozat az aranymetszéssel van összefüggésben, amely arányt sok helyen lehet megfigyelni a természetben, mint pl. spirális csigaházaknál, faágaknál, és az emberi test végtagjainál és azoknak az emeberi törzshöz való csatlakozásainál.

A tőzsdei technikai elemzésben a Fibonacci visszatérés egy eszköz árgrafikonján vonalakkal reprezentált támasztási és ellenállási területekre vonatkozik. A Fibonacci visszatéréssel megjelölik a Fibonacci összefüggéseket, amelyekről azt feltételezik, hogy leírja az eszköz árfluktuációját. A Fibonacci arányoknak megfelelően húzzák meg ezeket a vonalakat: 23.6%, 38.2%, 50%, 61.8% és 100%.

Ahhoz, hogy ezt a kereskedésben használni lehessen, válassza ki a Fibonacci visszatérés menüpontot a terminálján és húzzon egy vonalat a legfrissebb és legalacsonyabb árértéktől a legfrissebb és legmagasabb árértékhez (vagy fordítva attól függően, hogy a piac bikás vagy medvés) és a platformja automatikusan ábrázolja Önnek a két pont hányadosát. A Fibonacci visszatérés erősen tendáló piacok esetén működik a legjobban. Ha az alsótól a felső szintek felé mutat, akkor azokat a visszatérő támasztási szinteket jelzi, ahol az ár visszaesik és ezzel vételi jelzést küld a kereskedőknek. Amikor magas szintről mutat alacsony szintek felé, akkor visszatérő ellenállási szinteket jelez, ahol az ár pillanatszerűen emelkedett és ezzel eladási jelek küldött a kereskedőknek. Azt gondolják, hogy az egyik oka annak, hogy miért működik előrejelző eszközként ilyen jól a Fibonacci visszatérés, sokkal inkább ahhoz van köze, hogy a szintek önbeteljesítőek, mert sok befektető figyeli őket, mint ahhoz, hogy egy fontos matematikai arány határozná meg az ármozgást.