FxPro Segélyközpont - szószedet

Fibonacci visszatérés (undefined)

A módszert a 13. századi matematikusról Leonardo Fibonacci-ról nevezték el. A Fibonacci számok olyan egész számok sorozata, ahol minden egyes szám az előző kettő összege a sorozatban. A sorozat az aranymetszéssel van összefüggésben, amely arányt sok helyen lehet megfigyelni a természetben, mint pl. spirális csigaházaknál, faágaknál, és az emberi test végtagjainál és azoknak az emeberi törzshöz való csatlakozásainál.

A tőzsdei technikai elemzésben a Fibonacci visszatérés egy eszköz árgrafikonján vonalakkal reprezentált támasztási és ellenállási területekre vonatkozik. A Fibonacci visszatéréssel megjelölik a Fibonacci összefüggéseket, amelyekről azt feltételezik, hogy leírja az eszköz árfluktuációját. A Fibonacci arányoknak megfelelően húzzák meg ezeket a vonalakat: 23.6%, 38.2%, 50%, 61.8% és 100%.

Ahhoz, hogy ezt a kereskedésben használni lehessen, válassza ki a Fibonacci visszatérés menüpontot a terminálján és húzzon egy vonalat a legfrissebb és legalacsonyabb árértéktől a legfrissebb és legmagasabb árértékhez (vagy fordítva attól függően, hogy a piac bikás vagy medvés) és a platformja automatikusan ábrázolja Önnek a két pont hányadosát. A Fibonacci visszatérés erősen tendáló piacok esetén működik a legjobban. Ha az alsótól a felső szintek felé mutat, akkor azokat a visszatérő támasztási szinteket jelzi, ahol az ár visszaesik és ezzel vételi jelzést küld a kereskedőknek. Amikor magas szintről mutat alacsony szintek felé, akkor visszatérő ellenállási szinteket jelez, ahol az ár pillanatszerűen emelkedett és ezzel eladási jelek küldött a kereskedőknek. Azt gondolják, hogy az egyik oka annak, hogy miért működik előrejelző eszközként ilyen jól a Fibonacci visszatérés, sokkal inkább ahhoz van köze, hogy a szintek önbeteljesítőek, mert sok befektető figyeli őket, mint ahhoz, hogy egy fontos matematikai arány határozná meg az ármozgást.