info
Fektessen be felelősségteljesen! Fektessen be felelősségteljesen!Fektessen be felelősségteljesen!A különbözeten alapuló ügyletek (CFD-k) komplex pénzügyi eszközök, és a befektetett tőke gyors elvesztésének a kockázatát hordozzák magukban a tőkeáttétel miatt. A lakossági befektetők 78.90%-a veszít a befektetéssel, amikor az FxPro által kínált CFD-kkel és különbözeti spekulációkkal kereskedik. Kérem, győződjön meg arról, hogy megértette a CFD-k működését és vállalhatja-e a kockázatot, hogy akár a teljes befektetett vagyonát is elveszítheti!A különbözeten alapuló ügyletek (CFD-k) és különbözeti spekulációk komplex pénzügyi eszközök, és a befektetett tőke gyors elvesztésének a kockázatát hordozzák magukban a tőkeáttétel miatt. A lakossági befektetők 80.59%-a veszít a befektetéssel, amikor az FxPro által kínált CFD-kkel és különbözeti spekulációkkal kereskedik. Kérem, győződjön meg arról, hogy megértette a CFD-k és különbözeti spekulációk működését és vállalhatja-e a magas kockázatot, hogy akár a teljes befektetett vagyonát is elveszítheti!
Fektessen be felelősségteljesen: A CFD-kkel való kereskedés komoly kockázatot hordoz magában.

Különbözeti spekuláció Tőkeáttétel és árrés

A különbözeti spekuláció egy tőkeáttételes pénzügyi termék. Ez azt jelenti, hogy anélkül vehet fel egy nagyobb piaci pozíciót, hogy a teljes tőkét be kellene fektetnie. A nyereséget és a veszteséget úgy számítják ki, hogy a tét értékét megszorozzák a piaci ármozgás mértékével.

különbözeti spekuláció és CFD-k összehasonlítása

A tőkeáttételt alkalmazó különbözeti spekuláció hasonlóan működik a CFD-kkel való kereskedéshez. Azonban, szemben a CFD-kkel, ahol a tőkeáttétel mértékét a kereskedés forgalma (vagy a lot méret) határozza meg, a különbözeti spekulációnál a tőkeáttétel értékét a tét értéke definiálja.

Például amikor azonnali fémeken kereskedik CFD-kkel az FxPro-val, a 0 és 50 lot közötti kereskedéshez szükséges árrés értéke 0.5%, ami 1:200 arányú maximális tőkeáttételt biztosít. Összehasonlítva, amikor különbözeti spekulációkkal kereskedik azonnali fémeken, akkor a 0 és 3000 GBP közötti téthez szükséges árrés mértéke 0.5%.

Mi az árrés?

Az árrés arra tőkeértékre vonatkozik, amit a számláján el kell helyeznie a különbözeti spekulációs ügylet nyitva tartása érdekében. Az ajánlaton lévő tőkeáttételhez hasonlóan, a különbözeti spekulációhoz szükséges árrés a tét méretétől és a kereskedési eszköztől függ.

Amikor az árrésen kereskedik különbözeti spekulációkkal, akkor ügyelnie kell arra is, hogy a számláján lévő tőke összege fedezni tudja az összes nyitott pozíciót. Ha piaci ár kedvezőtlenül alakul vagy az árrés követelmény növekszik (például nagyon volatilis időszakban), akkor további összeget kell betétként elhelyeznie, hogy biztosítsa a nyitott pozícióit.

A különbözeti spekulációval kapcsolatos pótlólagos fedezet behívási kérelemre vonatkozó további információt az FxPro Edge oldalán- Különbözeti spekuláció GYIK talál.

A tőkeáttételt alkalmazó különbözeti spekuláció kockázatai

Egy tőkeáttételt alkalmazó pénzügyi termékként a különbözeti spekuláció nyereséges lehet, azonban bizonyos kockázatokat is rejthet magában. Habár a tőkeáttétel segítheti abban, hogy egy nagyobb pozíciót nyisson meg a piacon egy kezdeti kisebb befektetés esetén, azonban potenciális veszteségeket is rejthet magában különösen komoly kockázatkezelés hiányában.