info
Fektessen be felelősségteljesen!
FxPro is not regulated by the JFSA and is not engaging in any action(s) which may be deemed to constitute a solicitation of financial services; this translated page is not intended for Japanese residents.FxPro is not regulated by the Brazilian Securities Commission and is not involved in any action that may be considered as solicitation of financial services; This translated page is not intended for Brazilian residents.Fektessen be felelősségteljesen!Fektessen be felelősségteljesen!A különbözeten alapuló ügyletek (CFD-k) komplex pénzügyi eszközök, és a befektetett tőke gyors elvesztésének a kockázatát hordozzák magukban a tőkeáttétel miatt. A lakossági befektetők 70.25%-a veszít a befektetéssel, amikor az FxPro által kínált CFD-kkel és különbözeti spekulációkkal kereskedik. Kérem, győződjön meg arról, hogy megértette a CFD-k működését és vállalhatja-e a kockázatot, hogy akár a teljes befektetett vagyonát is elveszítheti! A különbözeten alapuló ügyletek (CFD-k) és különbözeti spekulációk komplex pénzügyi eszközök, és a befektetett tőke gyors elvesztésének a kockázatát hordozzák magukban a tőkeáttétel miatt. A lakossági befektetők 75.56%-a veszít a befektetéssel, amikor az FxPro által kínált CFD-kkel és különbözeti spekulációkkal kereskedik. Kérem, győződjön meg arról, hogy megértette a CFD-k és különbözeti spekulációk működését és vállalhatja-e a magas kockázatot, hogy akár a teljes befektetett vagyonát is elveszítheti!
FxPro is not regulated by the JFSA and is not engaging in any action(s) which may be deemed to constitute a solicitation of financial services; this translated page is not intended for Japanese residents.FxPro is not regulated by the Brazilian Securities Commission and is not involved in any action that may be considered as solicitation of financial services; This translated page is not intended for Brazilian residents.Fektessen be felelősségteljesen: A CFD-kkel való kereskedés komoly kockázatot hordoz magában.

FxPro Segélyközpont - szószedet

Kicsit meg van ijedve? Itt vagyunk, hogy segítsünk.
A kereskedő akadémiánk lépésről lépésre vezeti be a Forex kereskedés világába és tanítja meg mindenre, amire csak szüksége van. A legfontosabb kereskedési kifejezéseket a kereskedői szószedetben találja meg.
Ichimoku Kinkō Hyō (Ichimoku Kinkō Hyō)

Az Ichimoku Kinkō Hyō, amit gyakran csak Ichimoku-nak rövidítenek, egy technikai mutató, amit Goichi Hosoda japán újságíró dolgozott ki az 1930-as évek végén. Arra használják, hogy információt gyűjtsenek a piaci trendről és momentumról, valamint támasztási és ellenállási szintekről. Az Ichimoku-t széles körben használják japán kereskedők, de nyugati kereskedők körében is kezd népszerűvé válni, mert az információtartalma nagyon gazdag, így nincs szükség további indikátorokra.

Az Ichimoku 5 vonalból áll:

1. A Tenkan-sen (általában egy vörös vonal): 9 pontos mozgóátlag, ami meghatározza a trendet és a támasztási és ellenállási szinteket.

2. Kijun-sen (általában kék vonal): 26 pontos mozgóátlag, ami potenciális jövőbeli ármozgásokat jelez. Ha az ármozgás e vonal fölé tart, akkor tovább növekedhet felfelé. Ha az ármozgás e vonal alá tart, akkor tovább tarthat lefelé.

3. Senkou Span A: Kiátlagolja a Tenken-sen és a Kjun-sen 9 illetve 26 pontos mozgóátlagokat és megadja előre a 26 periódust.

4. Senkou Span B: 52 pontos mozgóátlag, amiből 26 periódust időben előrevetítve ábrázolnak.

A Span A és Span B közötti területet Kumonak (felhő) hívják és szürkével jelölik. A vastag felhők erős volatilitást és erősebb támasztási/ellenállási szinteket mutatnak. Vékonyabb felhők csökkenő volatilitást és gyenge támasztási/ellenállási szinteket mutatnak. Ha a Span A a Span B felett van, akkor az adott piac bikás. Ha Span B a Span A felett van, akkor az adott piac medvés. Ha Span A és B keresztezi egymást, akkor ez közvetlen trendfordulónak tekinthető.

5. Chinkou Span (általában egy zöld vonal): Az aktuális záró árakat ábrázolja az egymást követő 26 periódusban, és arra használják, hogy piaci jeleket és támasztási/ellenállási szinteket generáljanak. Ha Chinkou-t alulról keresztezi egy piaci ármozgás, akkor ez a hosszú pozíció felvételére utaló jel. Ha felülről keresztezi egy piaci ármozgás, akkor ez a rövid pozíció felvételére utaló jel.

Az Ichimoku Kinkō Hyō 26 periódusos adatsorát egy az 1930-as évekbeli japán munkavállaló átlagos munkahónapjából származtatták, ami akkor 26 munkanapból állt.