FAQ Számlatípusok

A saját FxPro számláimra letétként elhelyezett összegek valamilyen módon biztosítva vannak?

Az FxPro Financial Services Limited a Pénzügyi Szolgáltatások Kártérítési Szervezete és az Investor Compensation Fund (Befektető-kártérítési Alap) tagja.

A Pénzügyi Szolgáltatások Kártérítési Szervezete, amely a Pénzügyi piaci szolgáltatásokról és piacokról szóló 2000. évi törvény után lépett érvénybe, és biztosítást nyújt az egyesült királyságbeli szabályozott pénzügyi szolgáltatók ügyfeleinek arra az esetre, ha nem lennének képesek igényeiket érvényesíteni velük szemben. A szervezet eddig 26 milliárd £-ot fizetett ki, és több mint 4,5 millió ügyfélnek nyújtott segítséget. A Pénzügyi Szolgáltatások Kártérítési Szervezete legfeljebb 50 000 £ értékig nyújt biztosítást az ügyfelek letétjeire. További információ: http://www.fscs.org.uk.

A Befektető-kártérítési Alap a Befektetési társaságokról szóló 2002. évi törvénnyel és a 93/22/EK számú EU irányelvvel jött létre 2002-ben. A Ciprusi Befektetési Társaságok (CIFs) szabályozási követelményeik teljesítésének részeként kötelesek részt venni a Befektető-kártérítési Alapban. Az Alap célja, hogy biztosítást nyújtson az ügyfélnek az Alap valamely tagjával szemben fennálló igényével kapcsolatban, valamint kártérítést nyújtson számukra bármilyen igény esetén, amely abból ered, hogy az Alap valamely tagja képtelen eleget tenni kötelezettségeinek, illetve kártérítést nyújt az Alap tagjának károkozása esetén. A Befektető-kártérítési Alap 20 000 €-ig nyújt biztosítást az ügyfelei letétjeire.