Kereskedési Felelősség - A vele járó kockázatok megértése

A különbözetért való kontraktusok (Contracts for Difference CFDs) olyan származtatott termékek, amelyek lehetővé teszik a kereskedő számára azt, hogy egy eszköz érték változásán spekulálhasson az adott eszköz tulajdonba vétele nélkül. Összetettségük miatt, a CFD-kkel való kereskedés magas kockázati szintet hordoznak magukkal,különösen az első alkalommal kereskedők számára és olyan befektetők esetében, akik a piacokról nincsenek eléggé jól felvilágosítva.

A piacok megismerése és a felmerülő kockázatok megértése nem szünteti meg teljesen a CFD kereskedésben rejlő kockázatokat, viszont segíthet önnek abban, hogy megalapozottabb döntéseket hozzon, az ön által befektetett tőkét jobban kezelhesse és egy megfelelő kockázat kezelést alkalmazhasson. Abban az esetben ha ön új a kereskedésben, látogasson el Az Első Lépések oldalunkra és nyisson egy demó számlát az alapok megtanulásához. A demó számlák azok ingyenesek és korlátlanok, illetve céljuk az, hogy segítsen a kereskedés gyakorlatában vagy az ön stratégiájának egy kockázat mentes környezetben való tesztelésében.

Hogyan alkalmazza a tőkeáttétet a saját előnyére

A tőkeáttétellel való kereskedés lehetővé teszi a kereskedők számára azt, hogy nagyobb pozíciókat fennhatójanak, amelyek meghaladják a kezdeti befektetés értékét. Ha például, ön $1,000 fizetett be a számlájára , egy 1:200 tőkeáttétellel , ön egy $200,000 pozíciót fennhatolhat, ami maximalizálhatna az ön nyerességeit, amikor a piac az ön javába mozog.

Abban az esetben, ha a piac egy nem kedvező irányba mozdul, a tőkeáttét az csökkentené az ön vesztességeit. Ahhoz, hogy ön a kereskedéssel és a tőkeáttét alkalmazásával megismerkedhessen , nyithat egy ingyenes demó számlát és mgnézheti azt, hogy melyik tőkeáttét az ön stratégiája számára a legmegfelelőbb.

Hatékony kockázatkezelés kulcsa

Megfelelő kockázatkezelés elengedhetetlen a kereskedés világában. Van néhány dolog, amit tehet annak érdekében, hogy a kockázatot hatékonyan kezelhesse:
  • Fektessen be egy olyan mennyiségű összeget, amit hajlandó lenne elveszíteni, abban az esetben ha a piac kedvezőtlen irányba mozogna.
  • Fektessen be több eszközbe annak érdekében, hogy a kockázatot szétterjeszthesse. Egyes kereskedők, például, gyakran Határidős Termékekben fektet be, ahhoz,hogy a más megnyitott pozíciók kockázatát kezelhessék.
  • Kereskedjen egy stratégia szerint. Próbálja meg megelőzni az impulzusok alapján való kereskedések elhelyezését és figyelje a társadalmi-politikai eseményeket , illetve a gazdasági mutatókat , amelyek befolyásolhatják egy bizonyos eszköz árát.
  • Óvatosan használja a Stop Loss és Take Profit megbízásokat a veszteségek minimalizálásához.

FxPro Eszközök alkalmazás

Letölthető a

Stresszmentes kereskedés

Éles kereskedés valós piaci feltételek közt, gyakran sok stresszt okozhar, különösen a kezdő kereskedők számára. Az eszköz árai ezredmásodpercenként változnak és a piac gyakran olyan módon mozog, mely nehéz előre megjósolni.

Némi stressz szint, kereskedés során igazolható és várható, főleg akkor, ha ez további számított döntésekhez és hatékonyabb kockázatkezeléshez vezet. Túl sok stressz, azonban, kiválthatja a spontán döntéseket, amelyek károsíthatják az ön stratégiáját.

A kereskedéssel kapcsolatos stressz kezelésének az egyik legjobb módja az, hogy a stratégiát egy algoritmussá alakítja . A vizuális stratégia szerkesztönk , FxPro Quant, lehetővé teszi az ön kereskedésének az automatizálását , az ön saját algoritmusának a programozásával a bonyolult kódolási nyelv alkalmazása nélkül. Az algoritmusos kereskedés előnyei azok sokak, hisz ez lecsökkenti a piac figyelésére fordított időt , minimalizálja a tévedéseket, megakadályozza önt attól, hogy impulzus alapján helyezzen el megbízásokat , és megnöveli az ön kereskedéseinek a pontosságát , hisz az összes számítás az algoritmusok által van végezve.

UP